Ambassadeurs

Gewone mensen doen buitengewone dingen

NICK MATTHEW
Professioneel squash-speler

Tijdens zijn hele carrière vocht Nick Matthew, ook wel bekend als ‘De Wolf’, zich een weg naar de top om de meest succesvolle Engelse squash-speler allertijden te worden.

Buiten drievoudig Wereld squash-kampioen, 25 keer winnaar van The World Tour en drie keer kampioen op de British Open, behield Nick ook het record van de vijf British National titels en was gekroond tot Gold Medalist bij het dubbel- en enkelspel tijdens de Commonwealth Games in 2010.

Hij blijft uitstekend presteren en krijgt daarom in 2015 officieel een prijs toegekend in Order of the British Empire (OBE) door Koninklijke Hoogheid, Prinses Anna.

ROB CANDY
Amateur wandelaar

Door de passie voor wandelen, reizen en duurzame ontwikkeling te combineren, volbracht Rob zijn grootste uitdaging: het bewandelen van de 3.000 kilometer lange Te Araroa tocht in Nieuw-Zeeland. Een tocht met het uitoefenen van sociale verandering als doel. 

“Ik ben helemaal geen professionele loper, maar ik was zo verheugd met het idee om een positieve impact te maken, terwijl ik iets doe waar ik van hou”, aldus Rob Candy. 

Na een paar maanden als vrijwilliger te hebben gewerkt, vertrok Rob voor een 138-daagse reis om het leven van 30 jonge mensen uit Kenia en Tanzania te helpen en verbeteren, met behulp van zijn twee geliefde liefdadigheidsinstellingen: Raleigh International en People.

ALEXANDRE POUSSIN
Reiscolumnist

In 2001 begonnen Alexandre Poussin en zijn vrouw Sonia aan een avontuurlijke wandeling, zo lang als de gehele lengte van Afrika, en dat enkel per voet.

Drie jaar, elf landen en 14.000 kilometer vol avonturen, terwijl zij al wandelend in de voetsporen van de bevolking van Afrika's ‘Cradle of Life’ traden.

Dag na dag werden Alexandre en Sonia steeds meer Afrikaans, maar ze hadden hun einddoel nog niet gehaald. In 2014 ondernamen zij hun volgende wandeluitdaging door de lengte van Madagascar te lopen, maar deze keer samen met hun twee kinderen.