Hi-Tec nu ook sponsor van Ropa wandeltocht

mei 02, 2015
De komende editie van de Nijmeegse Vierdaagse laat nog even op zich wachten, maar op zaterdag 30 mei 2015 zullen toch al een groot aantal enthousiaste loper de Keizerstad en omgeving bevolken. Dan vindt namelijk de Ropa Wandeltocht plaats, waarvan Hi-Tec hoofdsponsor is geworden.
 
‘Leven toevoegen’
‘Leven toevoegen aan dagen waar geen dagen meer aan het leven kunnen worden toegevoegd’, luidt het veelzeggende motto van de Ropa Wandeltocht, de tegenhanger van de bekende Ropa Run. Dit betekent dat de deelnemers wandelen voor mensen met kanker. Behalve Hi-Tec is daarom ook Radboud UMC hoofdsponsor van het evenement, dat de wandelaars door de schitterende omgeving van de Gelderse stad voert. Ze kunnen kiezen uit 10, 20, 25, 30 en 40 kilometer.
 
Half miljoen gedoneerd
Met de opbrengst worden projecten ondersteund van instellingen die de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten verbeteren. De afgelopen twee jaar werd zo ruim een half miljoen euro gedoneerd aan goede doelen in Nijmegen. Daarbij moet gedacht worden aan Hospice Bethlehem, het Marikeninloophuis, kindergasthuis De Boeg, afdeling jongeren met kanker in het Radboud UMC, de Liedjesfabriek en Stichting Caldarium.
 
Speciale band met wandelsport
Het kan inmiddels onmogelijk nog een geheim zijn dat Hi-Tec een speciale band heeft met het sportief wandelen in Nederland. Naast de Nederlandse wandelbond KWBN sponsort het outdoor- en sportschoenenmerk onder meer de Rode Kruis Bloesemtocht, Airborne Wandeltocht en de Dam tot Dam Wandeltocht. Hi-Tec wil er graag aan bijdragen de Ropa Wandeltocht in de komende jaren nog groter te laten worden, zo laat marketing manager Hi-Tec Sanne van Wilderen weten.
 
“Hi-Tec waardevolle partner”
Radboud Running, de organisatie achter de Ropa Wandeltocht, is enthousiast over de samenwerking met Hi-Tec. “Hi-Tec is een gerenommeerd merk in de sportbranche. Mede door hun ervaring met grote wandelevenementen en hun partnerschap met de KWBN zijn zij een waardevolle partner in het verder doorontwikkelen van ons evenement. Dan kan er nog meer geld besteed worden aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen en kinderen met kanker.”