Technologieën

Ontdek de tech in Hi-Tec

Ontwikkeld in eigen beheer
 • Increase In Size

Ooit gewenst dat een schoen zou meegroeien met de voeten van uw kinderen?

Hi-Tec’s Big-Fit System doet dat! En wel met twee binnenzolen: één voor de demping en één die verwijderd kan worden wanneer de voeten groter groeien. Als de schoenen nieuw zijn houden beide inlegzolen de kleine voeten vast en zorgen ze voor perfecte demping. Als de voeten groeien, kan de volume zool er uitgehaald worden waardoor de schoen ongeveer een halve maat ruimer word. 

Minder kosten, meer avonturen.

 

 • Insulation
 • Waterproof

Houd je voeten warm en droog

Thermo-Dri is een unieke technologie, exclusief ontwikkeld door Hi-Tec. Deze technologie combineert het Thinsulate™ isolatiematieraal van 3M met het Hi-Tec’s Dri-Tec waterdichte membraan, en zorgt voor warme en droge voeten.

 • Insulation

Dun, warm, licht

Wat maakt Thinsulate™ insulation zo belangrijk in een winterlaars?
Drie woorden: dun, warm, licht.

Thinsulate™ insulation werkt door het vangen van luchtmoleculen tussen u en de buitenwereld. 
 
Hoe meer lucht een materiaal vasthoudt in een bepaalde ruimte, des te groter de isolerende waarde. Doordat de microvezels in Thinsulate ™ insulation veel fijner zijn dan andere vezels, houden ze meer lucht vast in minder ruimte. Dit zorgt voor een optimale isolatie.

De unieke vezels van Thinsulate ™ insulation zijn ongeveer tien keer kleiner dan de vezels van andere synthetische isolatiematerialen. Dit betekent dat ze veel efficiënter zijn in het vangen van de lucht ... en nog veel meer belangrijker: in het behouden van een aangename temperatuur.

 

 • Durable
 • Grip

Zolen voor perfecte prestatie

Zolen voor perfecte prestatie. 
Vibram® is de wereldleider in het produceren van uitstekend presterend rubber. Vibram® zolen zijn altijd geproduceerd met 3 doelen: grip, comfort en bescherming.

ÉÉN MILJOEN KM
De Vibram® zolen worden getest op één miljoen kilometer om het hoogste prestatievermogen te waarborgen.

70 JAAR ERVARING
Meer dan 70 jaar ervaring en expertise zit in het produceren van de werelds beste rubberen zolen. 

120 LANDEN
Vibram® maakt producten voor verschillende bedrijven in 120 landen wereldwijd. 

 • Energy Optimising

Loop verder en langer

Vibram® RollinGait System (RGS) is een innovatieve technologie dat ondersteunt met de natuurlijke afrolling van de voet, het buigen en de flexibiliteit. Het is speciaal ontwikkeld om je energieverbruik te optimaliseren, de spieren minder snel te vermoeien en ervoor zorgt dat jij langer kunt lopen. 

Als de voet voor het eerst in contact komt met de grond, beweegt het drukpunt zich van de hiel door naar de middelvoet en eindigt bij de tenen. Door de unieke gebogen vorm van de RGS zool ondersteunt deze de natuurlijke beweging van de voet op de grond, stap na stap. 

MINDER ENERGIEVERBRUIK + MINDER VERMOEIDE SPIEREN = MEER UITHOUDINGSVERMOGEN

Ontwikkeld in eigen beheer
 • Lightweight

Lichtgewicht technologie in zijn essentie

De volgende generatie van V-LITE: een collectie van lichtgewicht schoenen die direct comfortabel zitten met de technologie en prestatievermogen waar en wanneer dat nodig is. 

De V-LITE normen:

 • Verminderd gewicht en toename in comfort door de constructie, componenten en materialen. 
 • Minimaal gebruik van rubber, terwijl het tegelijk wel het prestatievermogen behoudt.
 • Lichtgewicht, dempende middenzool technoloigie.

Waarom V-LITE?

Gezien iedere pond gewicht aan je voeten gelijk is aan twee kilogram op je rug, maakt onze V-Lite technologie een echt verschil in je prestaties. In 1976 werd werelds eerste lichtgewicht hikingschoen gelanceerd, de Sierra Lite. Deze schoen was geïnspireerd door een eenvoudig principe – instant lichtgewicht comfort. Een idee dat sindsdien altijd dicht bij het hart van Hi-Tec is gebleven, over de laatste 40 jaar. 

 

Ontwikkeld in eigen beheer
 • Waterproof

Uitermate waterdicht en ademend

WATERDICHT EN ADEMENDE MEMBRAAN
Het Dri-Tec membraan zorgt voor optimale waterdichtheid en een uitstekende dampregulatie voor maximale prestaties in zelfs de natste condities.

MICROSCOPISCHE GAATJES
Miljoenen microscopische gaatjes in het Dri-Tec membraan zorgen ervoor dat damp van de voet kan ontsnappen, zonder dat waterdruppels naar binnen kunnen. Uw voet blijft hierdoor droog en comfortabel.

Ontwikkeld in eigen beheer
 • Water & Dirt Protection

Stay clean, Stay light

Gecreëerd door Hi-Tec, i-Shield is een onzichtbare beschermlaag wat water en vuil gemakkelijk afstoot. 

Blijf schoon
i-Shield  beschermt tegen olie en vlekken, en houd de schoenen langer schoon. 

Blijf light
i-Shield stoot water af en verminderd de opnamen van vocht, dit houdt de schoenen licht en het dragen comfortabel. 

Ontwikkeld in eigen beheer
 • Grip

Ontworpen om de perfecte balans tussen grip, bescherming en duurzaamheid te leveren.

Het afgeschuind profiel zorgt een snelle afstoot van vuil en het verbeteren van grip op natte en andere soorten terrein.
Het voorwaarts afgeschuind profiel bevordert de grip, terwijl het achterwaats afgechuind profiel zorgt voor het breken van uw snelheid.

 

 • Breathable
 • Comfort

Lichtgewicht en ademende zolen met perfecte demping voor meer comfort en support

Lichtgewicht en ademende binnenzolen met perfecte demping voor meer comfort en support. OrthoLite® geeft je maximale comfort waardoor je de mogelijkheid hebt om door te gaan, zelfs in de ruwste condities. 

Prestaties
OrthoLite® is gemaakt van een open-cel polyurethaan en behoudt zijn veerkracht met 95% na het eerste jaar, in vergelijking met de 30% wat behaald wordt door regulier EVA schuim. 

Lichtgewicht en ademend
OrthoLite® binnenzolen zijn licht van gewicht en ademend, creëert een optimale luchtcirculatie en laat hitte en vocht ontsnappen voor koelte en comfort.
De voordelen van OrthoLite® technologie: duurzame demping, vocht- en luchtregulatie, uitermate ademend, uitwasbaar en lichtgewicht.

 

 • Breathable
 • Comfort

Customized en confortable pasvorm

Deze binnenzool gemaakt van langzaamherstellend schuim met 50% bio-olie compressie, zal na verloop van tijd de vorm van de voet aannemen waardoor je een compleet customized en super comfortabele zool krijgt. De ademende eigenschap van het Impressions schuim biedt een uniek prestatievermogen in vergelijking met reguliere memory foam.

 • Durable
 • Grip

Michelin®

Ervaar de Michelin technische loopzool. De rubberen Michelin® zool is duurzaam, flexibel en zorgt voor optimale grip op alle soorten ondergrond. 

Michelin heeft 126 jaar ervaring en is een expert in technologie en materialen, die verband houden met textiel en rubber. Om nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen heeft  Michelin een uitgebreide onderzoek - en ontwikkelingsfaciliteiten centrum in Ladoux, Frankrijk. 


Ontwikkeld in eigen beheer
 • Comfort
 • Energy Optimising

Sneller, lichter , comfortabel

XLR8 is onze nieuwste tussenzool technologie. Een ultieme lichtgewicht tussenzool dat 10% lichter is dan een normale EVA tussenzool. Vergeleken met de regulieren tussenzool van EVA zorgt deze nieuwe technologie voor 10% meer aan rebound en 10% betere energie absorptie. Deze technologieën worden gecombineerd om een goede tussenzool te creëren, die niet alleen uiterst comfortabel is, maar ook de aanzienlijk de prestaties verhoogt.